dinsdag 9 september 2014

BREKEND: 5000ste verhaal in verhalentrommel BHIC

...Rien Wols dankt Rini de Groot en Willie Damen van de Mosselaer...
Het Martinushuis van Willie Damen van de Mosselaer is het vijfduizendste verhaal dat te vinden is in onze verhalentrommel op onze nieuwe website. En daar zijn we trots op! Zo trots dat de schrijver van het 4.999ste verhaal óók in het zonnetje is gezet: Rini de Groot schrijft wekelijks over zijn jeugd in Uden. Want ook achter het insturen van de 5000ste bijdrage gaat een mooi verhaal schuil. Lees maar mee...

In de eerste week van september 2014 naderde de teller van het aantal verhalen op de website sterk de 5.000. Het was duidelijk dat die mijlpaal in de week daarna wel gehaald zou worden. Maar wie zou met de 'eer' gaan strijken? Maandagochtend kwamen er via de mail twee verhalen binnen: één van Rini de Groot (Speelgoed van een zweefvlieger) en een van Wille Damen van de Mosselaer (Het Martinushuis). Het verhaal van Rini werd verhaal 4.999 en dat van Willie dus nummer 5.000.

...het Martinushuis (uit het verhaal van Willie)...
Maar anderhalf uur na plaatsing op de website, kregen we een mailtje van Willie:“Ik heb gezien dat mijn verhaal met foto’s weer mooi op het BHIC staat. Rini de Groot maakte mij erop attent dat er 4998 verhalen opstonden. (Ik heb daar nog niet eerder opgelet). Toen heb ik vlug het verhaal gemaakt en toegestuurd in de hoop dat mijn verhaal dan 4999 zou worden en Rini 5000. Maar helaas, de mail van Rini kwam natuurlijk bovenaan te staan met het openen van de mails en die kwam er het eerste op en toen is die van mij geopend en stond ik als 5000. Op de datums van de mails kan je zien hoe laat onze mails verstuurd zijn en zou het toch wel heel fijn zijn dat Rini 5000 zou zijn.”

...een speciale trapauto (uit het verhaal van Rini)...
Tegen zoveel aardigheid kunnen wij natuurlijk niet op! We constateren dan ook dat het een “fotofinish” is geworden, en dat we, om de mijlpaal van het 5.000ste verhaal op onze site te vieren, zowel Willie Damen als Rini de Groot een aardigheidje schenken in de vorm van een boekenbon. En in hen eren we iedereen die de afgelopen jaren zijn of haar verhaal met ons allen heeft gedeeld. Want waar het bij velen een goed voornemen blijft om die mooie verhalen van vroeger eens vast te leggen, doen Rini, Willie en een heleboel anderen dat wel. En zo dragen zij - ieder op eigen manier - bij aan de geschiedenis van hun eigen stad of dorp.

We zijn erg benieuwd naar jouw verhaal! Door onze vernieuwde website is het insturen van verhalen nog eenvoudiger geworden. Blaas jij het stof van de geschiedenis van jouw stad of dorp? Vertel jouw verhaal en stuur het in! Foto's en films erbij? Ja graag! En op naar de 10.000 verhalen!


Vind je dit interessant? Lees dan ook: 
- Een verhaal maken
- Stapsgewijs je verhaal schrijven

Geen opmerkingen: