woensdag 25 november 2009

Een lesje in wellevendheid


Schoonschrijven was vroeger een apart vak. En om het te leren moest je veel oefenen. Natuurlijk werd er niet zo maar wat geschreven, het moest ook nog een nuttige inhoud hebben. En zo hebben we op het BHIC een prachtig schriftje met schrijfoefeningen die je tegelijkertijd leerden hoe je je moest gedragen als je een kamer binnenging:

Wat moet ik doen voordat ik een kamer binnen ga?
Voordat ik een kamer binnenga moet ik kloppen.
Wat moet ik doen na geklopt te hebben?
Na geklopt te hebben moet ik wachten of ik antwoord krijg.
Wat moet ik doen wanneer ik geen antwoord krijg?
Wanneer ik geen antwoord krijg mag ik naar binnen gaan.
Wat moet ik doen wanneer er 'ja' of 'binnen' wordt gezegd?
Wanneer er 'ja' of 'binnen' wordt gezegd mag ik naar binnen gaan.
Mag ik naar binnen gaan wanneer er gevraagd wordt: 'Wie is daar?'
Wanneer er gevraagd wordt: 'Wie is daar?' mag ik niet naar binnen gaan, maar moet ik beleefd antwoord geven.

't Is maar dat je het weet! ;-)

2 opmerkingen:

Mirjam Heijs zei

Wat is dit leuk! lijkt wat op 'onze' "kletskoppen en zwarte inkt" kijk maar! http://kletskoppenenzwarteinkt.blogspot.com/

BHIC zei

@Mirjam: Dank voor je reactie! Inderdaad hebben onze beide weblogs wel iets van elkaar weg. Op die van jullie werd ik gisteren attent gemaakt, maar ik had er al eerder van gehoord. Leuk idee trouwens, met een leuke titel!

Binnenkort zal ik eens bloggen over onze blog... ;-)

Christian