donderdag 8 april 2010

Roken naar hartenlust...Een kiekje van de officiële opening in september 1976 van het toenmalige Streekarchivariaat ‘Langs Aa en Dommel’ in het Veghelse gemeentehuis. Genodigden van de aangesloten gemeenten zitten hier in de toenmalige trouwzaal van de gemeente Veghel, die vanaf dat moment dienst zou gaan doen als studiezaal.
Inmiddels zijn we 34 jaar verder en heeft de studiezaal van het archief plaatsgemaakt voor een prachtig THUISpunt. Hier kunnen bezoekers stamboomonderzoek doen, foto’s raadplegen of gewoon even een krantje lezen en relaxt achteroverliggend op de bank genieten van prachtige, oude filmbeelden. Kortom, een ontmoetingspunt voor inwoners van Veghel om onder het genot van koffie of thee meer te weten te komen over de plaatselijke en regionale historie van Veghel.

In de tijd dat deze foto genomen is, was het trouwens heel normaal dat rookgerei op de tafel stond en je in een openbare ruimte naar hartenlust kon zitten stomen. Ziet u het glaasje met sigaren op het tafeltje staan? Tja, ook wat dat betreft zijn de tijden veranderd.

Wilt u meer verhalen over Veghel lezen of oude foto’s bekijken? Kijk dan ook eens in ons online geschiedenisboekje van Veghel. Of bezoek het THUISpunt op de Markt in Veghel...

Foto: Officiële opening in september 1976 van het toenmalige Streekarchivariaat ‘Langs Aa en Dommel’ in het Veghelse gemeentehuis

Geen opmerkingen: