dinsdag 6 april 2010

Het BHIC komt naar je toe!


Onder de titel "Het Geheugen van..." gaat het BHIC regelmatig op pad. Waren we vorige week nog in een overvolle en oergezellige zaal in Maren-Kessel (gemeente Lith), deze maand gaan we naar Bernheze. Om daar de lokale geschiedenis op een leuke manier onder de aandacht te brengen (en eerlijk is eerlijk: onze eigen site natuurlijk ook).

Op dinsdag 20 april van 20.00 – 22.30 uur is het BHIC te gast in cultureel centrum St. Servaes, Raadhuisplein 24 in Heeswijk-Dinther. De bijeenkomst "Het Geheugen van Bernheze" staat geheel in het teken van de lokale geschiedenis van de oude dorpen die de huidige gemeente Bernheze vormen.

René Bastiaanse vermaakt het publiek met onder meer oude foto's en een quiz. Verder is er aandacht voor de compleet vernieuwde online geschiedenisboekjes van Dinther, Heesch, Heeswijk en Nistelrode. Regiohistoricus Henk Buijks geeft aan de hand van foto's en oude kaarten impressies van de geschiedenis van de oude dorpen die de huidige gemeente Bernheze vormen.

Uniek zijn de films van filmmaakster, Nadja van Driel. Zij heeft oude films, die haar vader Henk van Driel verzamelde over Heeswijk, Dinther en Loosbroek ter beschikking gesteld aan het BHIC. Zo wordt weer een stukje erfgoed van de kernen van Bernheze toegankelijk voor belangstellenden.

Foto: De Rijksweg in Heesch in 1951, ter gelegenheid van de eerste plechtige Heilige Mis van Pater Jan van Grunsven

Geen opmerkingen: