donderdag 2 december 2010

Sinterklaas in Brabant


Wat heeft Sinterklaas dit jaar voor mij meegenomen uit Spanje? Ligt er niet te veel sneeuw op de daken voor Amerigo? En weten de Pieten nog wel waar ik woon? Allemaal vragen die duizenden Brabantse kinderen op dit moment bezighouden.

Het BHIC heeft tienduizenden foto's over de geschiedenis van Noord-Brabant die samen een schitterend tijdsbeeld vormen van Brabant door de jaren heen. Ook Sinterklaas is menigmaal op de gevoelige plaat vastgelegd. Vroeger kwamen mensen deze foto's in oude schoenendozen langsbrengen, maar tegenwoordig zetten ze die gewoon op internet.

Daarom verzamelt het BHIC nu ook via internet foto's van hoe Brabanders in heden en verleden Sinterklaas hebben gevierd. Op Flickr, een website waarop al miljarden foto's staan, zijn we een speciale groep Sinterklaas in Brabant gestart.

Via deze groep op Flickr proberen we gaten in ons digitale archief te voorkomen. Heb je ook leuke foto's van Sinterklaas in Brabant? Word lid van onze groep en voeg je foto's toe!

Je moet daarvoor wel een account bij Flickr hebben. Heb je dat niet, dan kun je foto's ook gewoon uploaden via onze website. We maken er een mooie verzameling Brabantse Sinterklazen van, van vroeger en nu!

Geen opmerkingen: