donderdag 16 december 2010

Weet jij méér van Brabant dan René Bastiaanse?


Puzzel mee in de Brabant Quiz!

Wat is de exacte lengte van de rijksgrens tussen Noord-Brabant en België, welk romanpersonage hoort bij welke auteur en welk ingrediëntenlijstje “hoort niet in dit rijtje thuis”…?

Een greep uit de vragen die vorig jaar deel uit maakten van de allereerste Brabant Quiz. Ook dit jaar word je weer uitgedaagd het brein te kraken over het Brabant van vroeger. In samenwerking met het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, BN/De Stem en de Gelderlander (regio Maasland) brengt het BHIC in de zaterdagaflevering van 18 december de tweede editie van de Brabant Quiz uit. Dus, nog twee nachtjes slapen… dan valt de kleurrijke, maar pittige Brabant Quiz misschien ook wel bij jou thuis op de deurmat.

Met wat parate kennis, nadenken, overleggen, opzoeken en desnoods kunst- en vliegwerk kun je de vragen vast wel beantwoorden. In totaal bestaat de quiz uit 30 vragen, onderverdeeld in twee gedeelten: één gedeelte (10 vragen) voor de snelle puzzelaar, gevolgd door een tweede gedeelte (20 vragen) voor de échte “diehard” die diep in de geschiedenis van Brabant wil duiken.

Wat je hiermee opschiet? Ongetwijfeld urenlang puzzelplezier, nóg meer kennis over Brabant en … kans op mooie prijzen! Ben je niet geabonneerd op één van bovenstaande kranten, dan kun je de quiz vanaf zaterdag ook terugvinden op de site van het Brabants Dagblad.
Kortom, houdt de Brabant Quiz goed in de gaten en … puzzel óók mee met René!

Foto: Compilatie van eerste Brabant Quiz verschenen in december 2009

Geen opmerkingen: