dinsdag 14 december 2010

Massatoerisme in Maaskantje?

Vanuit Groningen, of zelfs Duitsland en België: steeds meer mensen zitten uren in de auto om naar Maaskantje te gaan. Reden is de film New Kids Turbo!, de film over vijf Brabantse hangjongeren die het gehucht onveilig maken met veel gevloek, getier en gescheur in hun Opel Manta.

Deze absurdistische film ademt de sfeer van de jaren negentig van de vorige eeuw. Met asociale hoofdrolspelers die herkenbaar zijn aan matjes in de nek, trainingsjacks en een voorliefde voor hardcore muziek. In combinatie met veel grof taalgebruik blijkt het een kaskraker want de film breekt record na record.

Al meer dan honderdduizend bezoekers zijn naar de bioscoop geweest waardoor de film de titel Gouden Film al binnen heeft gesleept. En dan na te gaan dat New Kids Turbo! nog maar een week wordt vertoond.

Wandelaar René Bastiaanse bezocht Maaskantje nog lang voordat iemand van “broodje bakpao” had gehoord of ooit zei: "Jonguh… niemand komt aan het Maaskantjeuh!"Het BHIC is benieuwd... is deze film nu een zegen of een vloek voor deze mooie plek? Laat het ons weten!

Foto: Het naambord van Maaskantje, gefotografeerd in 1976, toen nog niemand het in zijn hoofd haalde het bord weg te halen. Inmiddels is dat zo vaak gebeurd dat de gemeente er voorlopig geen nieuw bord meer neerzet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk verhaal. Zelf twijfelde ik over het effect ervan maar het verhaal van Paul Spapens vond ik heel verhelderend...

http://www.brabantsdagblad.nl/mening/7833892/New-Kids-Turbo-lang-leve-de-anarchie-van-de-zachte-g.ece

BHIC zei

Ja, over de voors en tegens kan nog wel even worden gediscussieerd. Maar Maaskantje staat door de New Kids hoe dan ook op de kaart ;-)