vrijdag 9 december 2011

Herinnert u zich deze nog? I kiss you te pletter

“When we are together, I kiss you te pletter”. Oké, voor John Travolta is dit lied geen bedreiging in de top 40 van 1978 maar the BeeGees moeten met lede ogen toezien hoe dit singletje hen voorbijsnelt in de hitlijst. Creatief brein achter het liedje: Theo Diepenbrock uit Oeffelt. “Ik vond het eigenlijk niet eens een goed lied”, zegt hij twintig jaar later.

De Nederlandstalige zanger komt uit een groot gezin met achttien kinderen. "Theo is een vriendelijk en goedlachs man. Hij draagt lichtblauwe sokken en een lichtblauwe polopull waarvan de kraag bij mekaar wordt gehouden door een soort houdertje", omschrijft het Boxmeers Weekblad de dan nog lokale bekendheid. Ook het feit dat zijn haar altijd zo perfect netjes zit, blijft in weinig interviews onbesproken. Zijn grootste hit wordt geboren in 1978 met het rockabilly-liedje Oh Darling. Gepromoot door Joost den Draaier (oftewel Willem van Kooten) wordt Oh Darling “troetelschijf” en Diepenbrock weet zich te nestelen op nummer twee van de top 40, tussen John Travolta en The BeeGees in. Nederland lijkt aan zijn voeten te liggen.

Maar vier jaar later constateert Diepenbrock wat bitter in De Maaskanter dat Oeffelt kennelijk ver van Hilversum afligt. "Met Oh Darling had ik maar twee televisie-optredens. Plaats voor ook maar één radio-optreden was er niet." In 1999 stelt Diepenbrock vast: "Later wist niemand vaak dat ik dat lied had gezongen. Ik kreeg dan het gevoel dat iedereen wist wie ik was, maar dat niemand me kende." Maar in Oeffelt weten ze goed wie Diepenbrock is. En de zanger is ook nauw verbonden met zijn dorp. "Ik kan niet tegen de stad. Als ik één uur boodschappen ga doen in de Steenstraat in Boxmeer ben ik doodziek."

Zijn liefde voor de muziek heeft voor hem ook niet zoveel te maken met het scoren van hits. Samen met zijn vrouw zingt Theo nog jarenlang in het gemengd koor van de kerk van St. Agatha.
Meer over Theo en zijn Oeffeltse wereldhit vind je op onze site.

Geen opmerkingen: