woensdag 29 februari 2012

Bossche bollen voor 1000ste volger!

...Feest! Duizend volgers...
Jahaa, het BHIC heeft de grens van duizend volgers op Twitter bereikt! Wat wil dat nu zeggen? Nou... niet zo heel veel. Het is maar een getal. Maar we zijn wel blij dat we een groot aantal mensen weten te bereiken met historisch nieuws en wetenswaardigheden. Dus bedankt allemaal voor het volgen!

Begin 2010 stuurde het BHIC haar eerste tweets de wereld in. Al snel nam dit in omvang toe en kregen we steeds meer reacties en vragen via Twitter binnen. Een vast team binnen het BHIC houdt dit sociale medium dagelijks in de gaten. Ze zorgt er voor dat nieuwe volgers worden gewezen op historische zaken die aansluiten op hun belangstelling, dat relevante tweets van andere archiefdiensten worden doorgestuurd en dat de verborgen pareltjes uit ons eigen archief worden geëtalereerd. Dit laatste bijvoorbeeld door deel te nemen aan #collectievissen en #fotovrijdag.

Het is niets nieuws dat ook archieven steeds meer digitale bezoekers trekken. Maar het is mooi om te zien dat ons publiek (wie dat dan ook precies zijn) mee gaat in de huidige ontwikkelingen. En naast onze chat en Facebookpagina biedt Twitter een mooie mogelijkheid op een snelle en laagdrempelige manier met bezoekers in contact te treden. En dat werkt prima!

Onze 1000ste bezoeker op Twitter - Thom Schnitzler uit Grave - heeft overigens het aanbod gekregen om samen met zijn vrouw een Bossche bol op het BHIC te komen eten, om vervolgens een VIP-rondleiding in de Citadel te krijgen. Geen nood, trouwe volgers: in het verleden hebben we eerder rondleidingen verzorgd voor mensen die het BHIC via Twitter volgen. En als er voldoende belangstelling is, doen we dat weer. Dus laat maar weten!

Foto boven: Misschien wel duizend (?) man op de been tijdens de inhuldiging burgemeester A.P. Scheltusde in Sint-Michielsgestel, 1929 

Geen opmerkingen: