vrijdag 2 maart 2012

Marc-Marie vindt het BHIC leuk...

...De kleine Marc-Marie kijkt al heel zelfbewust in de camera....
Nog niet zo heel lang geleden was hij in het BHIC: Marc-Marie Huijbregts. Dit Brabants gezelligheidsdier en deze veelzijdige Brabantse cabaretier, zanger en presentator is één van de prominente Nederlanders die in de populaire televisieserie van NTR, Verborgen Verleden, op zoek gaan naar hun familiegeschiedenis.

Marc-Marie heeft het in zijn theaterprogramma’s of op televisie dikwijls over zijn familie. Zijn ouders, ooms en tantes hebben hem veel mooie en humoristische verhalen en anekdotes opgeleverd. Maar wat weet hij eigenlijk over de generaties daarvóór? Waren dat ook zulke opmerkelijke mensen?

“Het liefst ontdek ik straks onder mijn voorouders een paar bijzondere types”, zo vertrouwde hij ons glimlachend toe. Als hij op zoek gaat in de Brabantse archieven vindt hij inderdaad bijzondere voorouders. Er zijn komische, maar ook boeiende verhalen over oplichting, bedrog en prostitutie. Zelfs moord blijft de familie niet bespaard. Al moet hij voor die moord helemaal terug naar het jaar 1599.
Dus sowieso kijken op 28 april!

De serie bestaat uit acht uitzendingen, te beginnen met:

10 maart: Joost Prinsen

17 maart: Peter van der Vorst

24 maart: Jetty Mathurin

31 maart: Cees Geel

7 april: Sophie Hilbrand

14 april: Bennie Jolink

21 april: Lenny Kuhr

28 april: Marc-Marie Huijbregts

'Verborgen Verleden' is vanaf zaterdag 10 maart elke zaterdag te zien om 20.15 uur op Nederland 2.


Een prachtig YouTube-filmpje van Marc-Marie Huijbregts zoals de meesten hem wellicht niet kennen...

Geen opmerkingen: