maandag 13 februari 2012

Vind ons leuk op Valentijnsdag en win een dvd!


Jahaa, morgen is het Valentijnsdag: de kans om je liefde te verklaren aan een ander. Het BHIC staat open voor alle liefdesbetuigingen én met een beetje geluk blijf je niet met lege handen achter... Vind ons morgen - op Valentijnsdag - leuk op Facebook en je maakt kans op een dvd van De Bende van Oss!

Waar moet je zijn? Neem hier een kijkje (dat is sowieso de moeite waard ;-): www.facebook.com/brabantbekijken Daar vind je nu deze leuke actie maar ook oude foto's en opvallende historische nieuwtjes. Wil je meer weten over De Bende van Oss? Dan kun je hiervoor op onze site terecht of op ons weblog.

Overigens kun je morgen nog veel meer liefde vinden in het archief. De organisatoren van de Twitteractie @AskArchivists hebben een nieuw evenement op Twitter bedacht: #loveheritage. Hierbij worden uiteenlopende documenten die op enigerlei wijze met liefde te maken hebben, onder de aandacht gebracht. Zoals gelegenheidsgedichten bij geboorte, huwelijk en overlijden, liefdesbrieven, prachtige handgemaakte kaartjes in een album amicorum, ansichtkaarten, prenten en tekeningen.

...#loveheritage, morgen op Twitter...
Het hoeft niet alleen te gaan om de romantische liefde, maar ook liefde van een ouder voor zijn kind, met missen van geliefde familieleden die bijvoorbeeld in de koloniën wonen, de passie voor een bepaalde zaak of de adoratie voor een kunstenaar of artiest. Als culturele instellingen items die op welke manier dan ook met liefde te maken hebben uit hun collecties delen, kunnen ze aan hun volgers laten zien wat ze over dit specifieke onderwerp in huis hebben. Tuurlijk is het BHIC van de partij. Benieuwd? Volg morgen dan op twitter #loveheritage

Geen opmerkingen: