vrijdag 10 februari 2012

The Voice of Holland, maar dan anders

Presentatrice Tanja Koen feliciteert de burgemeester van Sint-Oedenrode, Ger van Oerle, met de overwinning
Omstreeks 1980 werd op één van de publieke tv-zenders het zogenaamde Stedenspel gespeeld, een soort ‘The Voice of Holland’ van de jaren ’80. Dan traden telkens twee gemeenten met elkaar in het strijdperk. We weten dat Sint-Oedenrode ook heeft meegespeeld aan dit populaire spel, want in de BHIC-collectie zit een mooie serie foto’s.

Bij dit spel ging het lang niet alleen om kennis. Behendigheid en uithoudingsvermogen speelden een minstens zo grote rol. De ‘denktank’ zat op het gemeentehuis in Sint-Oedenrode. Deze moest antwoord geven op allerlei complexe kennisvragen. Rooi had natuurlijk gezorgd voor een flinke achterban. Ook werd er gezorgd voor extra PTT-lijnen, want de telefoon stond roodgloeiend. Dan had je nog het sportieve team. Dit moest het in de Rijnhal in Arnhem opnemen tegen het team van de tegenstander: de gemeente Goes.

Zoals je ziet liep het goed af voor Rooi. Burgemeester Van Oerle wordt hier gelukgewenst door presentatrice Tanja Koen. Ook de rest van het gezelschap verkeert in de aangename roes van het succes. Na de finale was het in Rooi feest tot in de kleine uurtjes ...

Het onderdeel 'Dierenestafette' van de finale van het NCRV Stedenspel, met links de Rooise struisvogel Toos van der Pasch
 Hier strijdt het Rooise team voor de eerste plaats tijdens het onderdeel 'Inpakken en wegwezen', waarbij vijf dames en zes heren in een 2CV zitten en vooruit worden geduwd door twee heren. 

Voor de échte liefhebber is dit interview met Wim van Ooijen, captain van de Stedenspelploeg uit Sint-Oedenrode, over het Stedenspel vast wel leuk! Verder vind je natuurlijk ook veel historische informatie op ons online geschiedenisboekje van Sint-Oedenrode.

Geen opmerkingen: