woensdag 9 mei 2012

Mooie herinneringen aan gidsenkamp


...zelf een totempaal versieren tijdens een gidsenkamp...
Het begon deze week met een paar foto’s uit ons archief van het gidsenkamp in Esch, in 1949. Slechts een paar uur later stonden er verschillende prachtige foto’s én persoonlijke herinneringen aan dergelijke kampen op ons Facebookaccount. Met dank aan… jou!

Nou ja, misschien was jij het niet die je foto of herinnering met ons deelde, maar verschillende bezoekers deden dat wél. Op die manier blijven juist deze mooie verhalen bewaard. Want wie weet nog hoe het is om een juten zak te vullen met stro zodat je een matrasje had? Om deel te nemen aan hike tochten? Of wie weet (en dit is er ééntje voor kenners) wat een hudo is (en waar de letters voor staan)?

Het zijn wellicht niet de belangrijkste wapenfeiten uit de geschiedenis. Maar juist deze verhalen en herinneringen gaan verloren als ze nu niet worden verteld. Zie het maar als geschiedenis met een menselijke maat omdat het een mooie impressie geeft hoe het dagelijkse leven was uit de jaren vijftig en zestig. Verteld door mensen die er zelf bij waren en op hun eigen manier geschiedenis schreven. Daarom dank aan Conny, Anna-Marie, Annemarie, Jos en anderen die ervoor zorgen dat dit soort verhalen niet verloren gaan. En natuurlijk blijven we nieuwsgierig naar alle andere verhalen en foto’s dus duik in die schoenendoos en stuur ze maar op! En vergeet niet je verhaal erbij te vertellen! 

Geen opmerkingen: