maandag 11 juni 2012

Het verschil tussen soccer en football


Sport in Rijkevoort
...soccer of football in Rijkevoort in 1958?...
Je verwacht het niet meteen maar het was één van de zaken waarover werd gesproken tijdens Internationale Archieven Dag: heb je het over soccer of over football, als je over voetbal praat? Afgelopen zaterdag bogen heel veel verschillende archieven over de hele wereld zich over Twitter, stelden vragen aan elkaar en toonden hun mooiste collecties.

Dat leverde verrassende en opmerkelijke resultaten op. Zo kwam uit Schotland de tweet dat drie archieven de handen ineen hebben geslagen en hun informatie gezamenlijk presenteren via één website. Via een gesprekje met een archivaris in het Amerikaanse North Carolina stuitten we op een mooie fotocollectie over militairen uit de Eerste Wereldoorlog. En uiteraard konden we meteen onze Deense collega's van het Aalborg Stadsarkiv feliciteren met hun overwinning op Oranje.

Dat is allemaal leuk en aardig en het bevordert de contacten tussen archieven wereldwijd op een prettige, ontspannen manier. Maar als BHIC waren we het meest blij met de tweets van onze gebruikers; over onze dienstverlening of over onze collectie. Maar eerlijk is eerlijk, de tweets van gebruikers van archieven waren sterk in de minderheid. Iets waar we volgend jaar serieus naar moeten kijken.

Wil je nog eens kijken naar verschillende tweets van die dag? Kijk dan naar #archday12. En wil je nu precies weten hoe het zit met soccer en football? John Cleese legt het graag nog een keertje uit.

Geen opmerkingen: