maandag 8 oktober 2012

Esteren in beeld

...Drievoudige bruiloft...
Hoe zat het ook al weer, die keer dat er drie bruidsparen tegelijk trouwden? Of wat was de betekenis van de komst van burgemeester De Bourbon naar Escharen? De geschiedenis van Escharen komt tot leven in de oude foto's die op zondag 14 oktober zijn te zien in 't Dorpshuus. 

De stichting Esterse Minipers viert in het weekend van 13 en 14 oktober het veertigjarig bestaan. Op zaterdag 13 oktober wordt om 20 uur de dorpskwis 'Ik hou van Esteren' gehouden in café 't Dorstige Hert. Aan deze kwis nemen afgevaardigden van diverse Esterse verenigingen deel. Zij worden getest op hun kennis over alles wat met Escharen te maken heeft.

Op zondag 14 oktober is een fototentoonstelling 'Esteren in Beeld' te bekijken in 't Dorpshuus. Mensen kunnen komen kijken van 10 tot 17 uur. In de tentoonstelling zijn vele uiteenlopende foto's uit de geschiedenis van Escharen opgenomen. Een aantal daarvan komt uit de foto-albums van het BHIC (zoals de foto's bij dit blog) maar een groot deel is aangeleverd door inwoners van Escharen zelf. Aan de hand van de oude foto's kunnen mensen herinneringen ophalen aan vervlogen tijden. Meer weten? Kijk dan ook op www.esteren.nl

...Louis de Bourbon...

Geen opmerkingen: