vrijdag 17 mei 2013

Dappere Dodo én friet voor vijf cent


...uit het foto-album van Mieke Kettani...
Er zaten bijzondere exemplaren tussen: de foto's die deze week tijdens de lokale avond van het BHIC werden aangeleverd in Vidi Reo in Ravenstein. Soms kwamen ze van een iPad, meestal uit een ouderwets foto-album maar één ding hebben ze gemeen: de mooie verhalen die erachter schuilgaan.

Bij het zien van de bovenstaande foto spoelde een golf van herkenning door de zaal. De cafetaria was in de jaren zestig een centrale plek in Ravenstein. Van verschillende kanten klonken herinneringen. "Tijdens de kermis kwam er een extra tap achter in de zaal", vertelde iemand. "En voor vijf cent mochten we op woensdag- en zaterdagmiddag televisie kijken. Dan keken we naar Dappere Dodo. Als we naar huis gingen, kregen we nog friet toe ook." En vanuit de andere kant van de zaal: "Of ijs!" 

Het werd duidelijk dat één en dezelfde foto verschillende herinneringen of herkenningen losmaakten. Waar bijvoorbeeld de een toch echt Toon Jansen meende te herkennen, was de buurman ervan overtuigd dat dat Piet Jansen moest zijn. Belangrijker is dat de verhalen achter deze foto's bewaard blijven. Heb je zelf nog zo'n foto in je verzameling? Stuur 'em in naar het BHIC en vertel je verhaal erbij. We plaatsen het op onze site en zo maakt jouw deel van de geschiedenis deel uit van onze online geschiedenisboekjes. Vind je het via de site te lastig? Een mailtje sturen naar info@bhic.nl kan natuurlijk ook... en schrijf zélf geschiedenis.

...aangeleverd door Jeroen Arts...

Geen opmerkingen: