maandag 1 juli 2013

En nu... wat kies jíj? #stukvanhetjaar

Van een kaart die Streetview in de achttiende eeuw laat zien tot belasting op haarpoeder en alles wat daar tussen zit: de afgelopen twee weken trof je op Brabant Bekijken dagelijks een mooie variatie aan van uiteenlopende archiefstukken. Maar nu is de keus aan jou... met welk stuk moet het BHIC de strijd aangaan voor de titel Stuk van het Jaar?

Vandaag starten wij met de voorverkiezing van het mooiste of meest bijzondere archiefstuk uit onze collectie. Dit gebeurt in aanloop van de landelijke online verkiezing ‘Stuk van het Jaar’ die in oktober tijdens de Maand van de Geschiedenis plaatsvindt. Veel archieven doen hieraan mee. De afgelopen twee weken prezen BHIC-collega's op dit blog hun meest bijzondere stuk aan. Ook bezoeker Lizet Kruyff deed een duit in het zakje met een bijzondere menukaart, net zoals Paul Budde met een historische kaart (vanuit Australië!)

Nu is de beurt aan jou! Welk stuk vind jij dat door moet gaan? Maak je keuze op www.bhic.nl/stukvanhetjaar of via de poll hieronder. Eind augustus gaat het winnende archiefstuk, het stuk met de meeste stemmen, door naar de landelijke verkiezing. Stemmen kan tot maandag 19 augustus. Het gekozen stuk prijkt dan naast vele andere historische juweeltjes tijdens de Maand van de Geschiedenis op www.onsdna.nl, de site van de gezamenlijke archiefinstellingen Nederland.
Vind je dit interessant? Lees dan:
- alle bijdragen van het BHIC
- informatie over de verkiezing

Geen opmerkingen: