vrijdag 20 september 2013

Een fort vol geschiedenis

...één van de vele charters in de Citadel...
Duizenden perkamenten charters, oude documenten, prachtige foto’s en kleurrijke kaarten liggen bij het BHIC te wachten om ontdekt te worden. Daarom doet het BHIC op zaterdag 5 oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap, een landelijk festival vol wetenschap en techniek dat op initiatief van het Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie (NCWT) wordt georganiseerd. 

Op zaterdag 5 oktober van 10.00 – 16.00 uur zijn de deuren van de 17de eeuwse Citadel geopend voor onderzoekers en geïnteresseerden. Archivarissen leiden je rond door de studiezalen en de depots, die op andere dagen voor het publiek gesloten blijven. Je krijgt informatie over het gebouw en maakt kennis met onze topstukken. Een mooie kans om de schatkamer van Brabant te ontdekken! Wil je het verleden ontdekken en starten met historisch onderzoek, dan helpen zij je op weg in onze archieven en collecties. Misschien wel het begin van een spannende speurtocht door de geschiedenis? Ook zijn er rondleidingen; deze vinden plaats om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur en duren ongeveer een uur. 
Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
Het Weekend van de Wetenschap is een landelijk publieksfestival over wetenschap en technologie. Dit jaar is het thema ‘Schatkamers’. Bedrijven, instellingen, overheid, wetenschappelijke instituten, musea, universiteiten en kleine publieksinstellingen verspreid over het hele land laten middels het thema zien hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie zijn. Informatie: www.hetweekendvandewetenschap.nl.

Vind je dit interessant? Lees dan ook: 
- Vestingstad
- Stuk van het Jaar

Geen opmerkingen: