woensdag 23 juli 2014

Wat wordt het #stukvanhetjaar2014?Het toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic uit 1970 werd vorig jaar met grote overtuiging Stuk van het Jaar 2013. Dat vraagt om een waardige opvolger! Wat wordt nu het Stuk van het Jaar?

De verkiezing van het ‘Stuk van het Jaar’ geeft een idee welke interessante, vreemde, mooie, spannende en bijzondere archiefstukken zich in de Nederlandse archiefinstellingen bevinden. In oktober 2013, tijdens de Maand van de Geschiedenis, is deze wedstrijd voor de eerste keer georganiseerd. In 2014 volgt de tweede editie en gaan we opnieuw op zoek naar de mooiste archiefstukken in de Nederlandse archiefcollecties. We sluiten aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Vriend & Vijand’.

Vorig jaar stuurde het BHIC het intrigerende schriftje van de pastoor uit Oploo in. Welk stuk het BHIC moet aandragen, dat bepaal jij! De komende weken lees je diverse blogs van medewerkers die hun eigen favoriete stuk aandragen. Uit deze opbrengst wordt een poll samengesteld en dan bepaal jij welk stuk we dit jaar moeten aandragen. Eind augustus sturen wij het winnende archiefstuk, het stuk met de meeste stemmen, door naar de landelijke verkiezing.

...BHIC's Stuk van het Jaar 2013...

Alle archiefstukken die meedingen naar de titel ‘Stuk van het Jaar’ zijn vanaf 1 oktober 2014 op te bewonderen op www.stukvanhetjaar.nl. De hele maand oktober kun je dan stemmen op je favoriete archiefstuk. Bij de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis wordt de winnaar, het ‘Stuk van het Jaar’, op ludieke wijze bekendgemaakt.

 Vind je dit interessant? Lees dan ook:
- Streetview avant la lettre
- HEMA-blok met handtekening

Geen opmerkingen: