vrijdag 7 augustus 2015

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

...Telegraaf 10-07-1980...
Ik ga op vakantie en ik neem mee... in deze zomermaanden kijken we naar speciale advertenties die te maken hebben met vakantie. Wat mogen we echt niet vergeten in onze koffers te stoppen van de reclamemakers?

De bovenste advertentie zet de benodigdheden in een vrij bijzondere volgorde op een rijtje. Maar duidelijk: ga niet op reis zonder Wipp voor je handwas. De mevrouw met de zomerse hoed hieronder is duidelijk uit de periode van "buitenlands geld en reischeques." Maar deze advertentie is dan ook alweer meer dan 40 jaar oud. Zegt de slogan "Rabobank geld en goede raad" je nog iets? Inmiddels zijn er al weer heel wat slagzinnen voorbij gekomen. Kijk maar mee...

  • Rabobank (bank): "De bank voor iedereen" (1973); "Geld en goede raad" (1977); "Onderneem 't met de Rabobank" (1988); "Aangenaam" (1991); "Midden in de samenleving" (1998); "Het is tijd voor de Rabobank" (2002-heden); "Tijd voor een vraag, tijd voor een antwoord" (?-heden); "Het is tijd voor een bank die het anders doet, het is tijd voor de Rabobank" (?-heden); "Een bank met idee├źn" (2009-heden)

Benieuwd naar meer reclameslogans? Kijk dan hier.
...Limburgs Dagblad 19-07-1973...


Geschreven door:
Marilou Nillesen

Vind je dit leuk? Lees dan ook:
- Bijna vakantie!
- Brabant als vakantiebestemming

De beste verhalen via e-mail ontvangen?

Geen opmerkingen: