maandag 10 augustus 2015

Onbekende passant op een bekende motor


 ...Meneer Handorf poseert met zijn (?) motor...
“De heer Handorf op Harley Davidson in Schijndel”, staat als omschrijving bij deze foto. Het nummerbord is duidelijk leesbaar: N-1253. Aan de hand van dat kenteken kunnen we via de nieuwe website van het BHIC, De auto van m'n opa,  snel en eenvoudig de eigenaar achterhalen. En wat blijkt? 

De heer Handorf mag dan wel poseren op deze Harley; hij is zeker niet de eigenaar. Want het kenteken staat op naam van Sjef van Heeswijk. En dat is níet de man die op de foto staat, weten mensen die reageren op de site

“Want Sjef was een wat te veel in de breedte gegroeide veertiger, klein van gestalte, met een opvallend bol kopje met daarin twee glinsteroogjes die altijd twinkelden als het hem langer dan twee uur aan een alcoholische opkikker ontbrak. Hetgeen vanzelfsprekend zelden of nooit voorkwam", zo citeert Gerrit van Heeswijk uit het boek "Sjef, aangenaam", geschreven door zijn kleinzoon Marijn van Heeswijk.

Benieuwd naar meer van dit soort prachtige anekdotes? Heb je zelf nog zo’n foto op zolder? Weet jij het mooie verhaal dat erbij hoort? Stuur ze in via De auto van m'n opa. 

Geschreven door:
Marilou Nillesen

Vind je dit leuk? Lees dan ook:
- Twee fraaie Fords en een bijzondere ambulance
- Niet rijden op zondag!

De beste verhalen via e-mail ontvangen?

Geen opmerkingen: