maandag 24 augustus 2015

Nu nog vééél meer foto's op De auto van mn opa...Auto-ongeluk met vrachtwagen AJ Wouters, Stichting Het Uden-Archief van Bressers...
De nieuwe website De auto van mn opa wordt regelmatig verrijkt met prachtige, opvallende en markante foto’s die door lezers worden ingestuurd. Dit keer kregen we een wel heel bijzondere aanvulling; Luciën Bressers van Stichting Het Uden-Archief van Bressers leverde een veertigtal foto’s aan met auto’s en motoren uit het Uden van vroeger.


...AC Rossewij, ordebroeder, Stichting Het Uden-Archief van Bressers...
De hele familie gegroepeerd rond de motor van vader, de noodbus die van Eindhoven naar Oss reed, een tractor op het land of een chique Traction Avant: de collectie biedt een brede en gevarieerde inkijk op het gemotoriseerd verkeer op twee en vier wielen in het Uden van lang geleden. Dat lang niet alle ritten vlekkeloos verliepen, zien we aan het aantal foto’s van ongevallen. Kortom, een prachtige aanvulling voor De auto van mn opa (waarvoor onze hartelijke dank!)

...Ongeval LJ Louwers, Stationstraat, Stichting Het Uden-Archief van Bressers...
De oorsprong van Het Uden-Archief van Bressers lag ergens in de jaren zestig van de vorige eeuw toen Luciën Bressers sr. (1917-1991) een setje ansichtkaarten van het klooster der Zusters Ursulinen (het latere Missiehuis) kocht op de verzamelaarsbeurs "Zoete Lieve Gerritje" in de Veemarkthallen in Den Bosch. Al snel volgden er meer ansichtkaarten en weer later werd de verzameling aangevuld met foto’s van Uden, krantenknipsels en bidprentjes. In 1983 zijn de collecties ondergebracht in een stichting. 


...W. vd Heijden, Vluchtoord Uden, Stichting Het Uden-Archief van Bressers...
Inmiddels zet Luciën jr. samen met een aantal vrijwilligers al vele jaren het omvangrijke Uden-Archief voort. Op hun website kun je zien wat het archief allemaal in huis heeft. Jaarlijks kloppen honderden personen en bedrijven aan bij de stichting voor informatie over allerlei facetten uit de geschiedenis van Uden, Volkel en Odiliapeel. De stichting wordt mede overeind gehouden door de financiele bijdragen van de donateurs en de vrienden.

...Sjef Schoenmakers 1916, Stichting Het Uden-Archief van Bressers...
Heb jij nu ook nog mooie foto’s liggen? Het hoeven er echt geen honderd te zijn ;-) Met iedere foto zijn we even blij dus stuur maar in http://deautovanmnopa.nl/doe-mee

...Personenbus, Stichting Het Uden-Archief van Bressers...

Geschreven door:
Marilou Nillesen

Vind je dit leuk? Lees dan ook:

De beste verhalen via e-mail ontvangen?

Geen opmerkingen: