vrijdag 21 mei 2010

Nominatie voor Christian van der Ven


Christian van der Ven, archivaris bij het Brabants Historisch Informatie Centrum, is genomineerd voor de eretitel Informatieprofessional van het Jaar. Van der Ven wordt onder meer geroemd om zijn manier van samenwerken en kennis delen. Trots als het BHIC is op deze voordracht nemen we 'n duik in het archief, op zoek naar meer mensen met een vooruitziende blik.

"Alleen door onderlinge samenwerking is iets te bereiken. Samenwerking is een voorwaarde voor de vooruitgang van de streek." Met dit uitgangspunt gaat burgemeester Verheijen (burgemeester van Zeeland van 1957 tot 1979) de strijd aan met de grote buurgemeenten Uden en Veghel.

Verheijen probeert op meerdere manieren zijn steentje bij te dragen aan deze gemeentelijke coöperatie. Zeeland helpt Veghel bij het in stand houden van de HBS en het ziekenhuis terwijl Uden niet zonder Zeelandse arbeidskrachten kan. Maar al te vaak blijkt de liefde van één kant te komen en doet Zeeland tevergeefs een beroep op de hulp van de naastgelegen gemeenten.

Uiteindelijk wordt de samenwerking dan toch een feit; al loopt het anders dan verwacht. Op 1 januari 1994 gaat Zeeland samen met Schaijk verder als Landerd. Hiermee wordt tegen het advies-Schampers gestemd dat voorstelt Zeeland en Boekel samen met Uden één gemeente te laten vormen.

Foto: Winnaars zijn er in allerlei soorten en maten: hier huldigt voorzitter Goossens de winnaar van een wedstrijd motorcross in St. Anthonis, jaartal onbekend;

Vind je - net als het BHIC - dat Christian deze titel verdient? Breng dan je stem uit! Stemmen kan tot 16 juni.

Geen opmerkingen: