dinsdag 27 juli 2010

Snuffelen in kiekjes van Charles en Di


Alsof je de zolder van Buckingham Palace opruimt: zo voelt 't bijna als je door de zeshonderd foto's van het Britse koningshuis struint. De koninklijke familie toont sinds deze week de foto's op de website Flickr. Ze is niet flauw geweest in de selectie, alhoewel prinses Diana 'n wel heel bescheiden rol inneemt.

Eén van de oudste foto's stamt uit 1854 en toont koningin Victoria en prins Albert. En vanaf die tijd kun je de familie gemakkelijk in beelden volgen. In kleur en zwart-wit trekt de geschiedenis rond de familie - en in het kielszog daarvan een deel van de wereldgeschiedenis - aan je voorbij.

Nadat de koninklijke familie in Engeland in 2007 een eigen YouTube-kanaal lanceerde en sinds vorig jaar ook twittert, is nu ook Flickr onderdeel van hun campagne "met de tijd mee te gaan."Geïnteresseerden in het Nederlandse koningshuis kunnen terecht op een videokanaal op YouTube waarop onder meer de huldiging van de WK-voetballers is te zien. Overigens zijn er ook foto's van de koninklijke familie op Flickr te vinden en wel via het BHIC-account. Kijk maar eens hier.

Foto (boven): een typische Engelse tea party in 1929 met prinses Elizabeth (huidige koningin) als stralend middelpunt

Foto (onder): de zesjarige William en vierjarige Harry met hun ouders op vakantie in Scilly Isles, Cornwall

Geen opmerkingen: