vrijdag 23 juli 2010

"Akela, wij doen ons best!"


Herinneringen van een gids:

“Na het ontbijt volgde eerst corvee, nog voordat het dagprogramma van start ging. We deden snel de afwas en toen klonk de bel alweer om alle groepjes te verzamelen. "Zingen!", klonk het in de open ruimte. Niet lang daarna vormde de hele groep heel gedisciplineerd een mooie kring en zette de kampleidster het kamplied uit volle borst in. Oh ja, ik zal nooit die knopen vergeten die je moest leren maken; van die mooie waarmee je uit een boom omlaag kon glijden, terwijl je dat touw na afloop weer heel gemakkelijk los kon krijgen. Dan dacht ik: “Mij krijgen ze die boom niet in!” ’s Middags gingen we heerlijk zwemmen in het meer iets verderop of spannende speurtochten maken door het bos, terwijl de avondschemer al kwam opzetten. En slapen in een tent en koken op een eenpits gasbrandertje… Het was een groot spektakel!”

Ook deze zomer gaan er weer duizenden kinderen op scoutingkamp. Velen zelfs naar de JubJam100 in Roermond. Dit omvangrijke evenement vindt plaats van 26 juli tot en met 4 augustus en wordt georganiseerd ter gelegenheid van 100 jaar Scouting. Want een jubileumjaar kan niet zonder jubileumkamp.

Wil je meer weten over Esch, Biezenmortel, Haaren en Helvoirt? Kijk dan eens in onze online geschiedenisboekjes van Haaren, of neem een kijkje in de fotocollectie van Esch op Flickr.

Foto: "Wie heeft er dorst?", gidsenkamp in Esch, 1949

Geen opmerkingen: