dinsdag 7 september 2010

560 kilometer file door regen


Bijna een nieuw record voor dit jaar: 560 kilometer aan file door de regen die over ons land trekt. Voor menigeen die net na de zomervakantie weer aan de slag is gegaan, zal dit even slikken zijn geweest. Daarom gaan we mijmerend terug naar de tijd dat er nooit file was...

Een klein jaartje geleden verscheen bovenstaande foto op onze site, met de veelbelovende titel Geen files. Behalve dat je je kunt afvragen in hoeverre onze moderne tijd ook zijn beperkingen kent, laat dit verhaal mooi zien hoe belangrijk de kennis van anderen is. Bewust heeft het BHIC de omschrijving van deze foto heel summier gehouden en gevraagd wie hier meer over kan vertellen.

En dan komen er verhalen los van mensen wiens ouders erop de molen hebben gewerkt. Overigens hoeven we niet al te nostalgisch te doen over deze goeie ouwe tijd want één van de medewerkers verloor zijn been in de molen toen deze opeens begon te werken tijdens schoonmaakwerkzaamheden.

Wil je zelf lezen welke reacties er op deze foto zijn binnengekomen, klik dan hier. Heb je zelf nog verhalen of herinneringen aan deze plek, dan kun je zo ook hier achterlaten. Klagen over de file mag trouwens ook ;-)

Foto: zicht op de Bitswijk, gemaakt vanuit het centrum van Uden richting Nistelrode

Geen opmerkingen: