dinsdag 26 oktober 2010

Burgemeester wijst de weg


Als automobilist heb je het in deze tijd van het jaar niet altijd gemakkelijk. Een verblindende, laaghangende zon, mist en regelmatig terugkerende regen- en onweersbuien zorgen dagelijks voor lange files. Dan hebben we het niet eens over winterse omstandigheden zoals sneeuw en bevroren weggedeelten. Bovendien lijken werkzaamheden aan de weg in het najaar meer regel dan uitzondering te zijn. Maar, na wegwerkzaamheden is er meestal ook weer reden voor feest…

Deze foto toont burgemeester van Heereveld met echtgenote en twee rijkspolitiemannen in een winters decor. Het gezelschap staat niet voor niets buiten: er moet hier een weg worden geopend. Maar waar hangt het lint? De ene rijkspolitieman was zoekende, maar de burgemeester maakt aan alle twijfel een einde. Ondertussen is mevrouw Van Heereveld gefixeerd op haar mans overjas. De tweede politieman staat erbij en kijkt ernaar.

Meer weten over Nuland? Kijk dan eens in het online geschiedenisboekje van Nuland.

Foto: Burgemeester G.A.J. van Heereveld met zijn echtgenote voorafgaand aan de officiƫle opening van de Nieuwe Kampstraat en Coppensdijk in 1959 in Nuland.

Geen opmerkingen: