dinsdag 9 november 2010

12-11-10 is #followanarchive day op Twitter!


Op 12 november 2010 vindt op Twitter de wereldwijde "Follow an Archive Day" plaats. Het doel van die dag is om archieven op Twitter extra in het zonnetje te zetten.

Als over de hele wereld mensen aan elkaar vertellen wat hun favoriete twitterende archief is, dan levert dat veel positieve aandacht op voor de archiefwereld. Het stimuleert archieven ook om via Twitter contact te zoeken met hun gebruikers. Dat is dan ook waar het op 12 november om gaat: meer aandacht vragen voor archieven op Twitter om liefhebbers en gebruikers van archieven ook via dit sociale netwerk met elkaar in contact te brengen. En om er samen voor te zorgen dat nog veel meer mensen archieven op Twitter gaan volgen.

Hoe doe je mee?
Meedoen is heel eenvoudig. Zit je al op Twitter? Dan kun je meteen meedoen. Anders moet je eerst even een (gratis) account maken.

Plaats op 12 november tweets over je favoriete archief en vertel aan jouw volgers op Twitter waarom je dat archief volgt. Je kunt al verschillende archieven volgen op Twitter, dus tweet zoveel je wilt! Hoe meer aandacht voor archieven, hoe beter.

Voeg wel steeds aan je tweets de hashtag (trefwoord) #followanarchive toe. Dan zijn alle tweets van die dag makkelijk te verzamelen en te volgen.

Doe dus mee en ga op 12 november 2010 archieven volgen op Twitter! Alvast een kleine suggestie: het BHIC zit ook op Twitter: volg @bhicarchief

Foto: De computer van de heer Ansems verstuurt geen tweets, maar stuurt de varkens in de varkenshouderij aan. Foto gemaakt in Ledeacker, 1985.

3 opmerkingen:

followanarchive zei

Bedankt voor de blogpost over #followanarchive day en voor de support!

Het #followanarchive team Pulus, Charlotte, Bente, Anneke

followanarchive zei

Pulus moet zijn: Poulus ;-)

BHIC zei

Graag gedaan! En nu maar hopen dat het een succes wordt (maar dat gaat vast wel lukken)...

Aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen ;-)