maandag 15 november 2010

Sint 2.0 !Vol verwachting klopt ons hart, want de Sint is weer in het land! Zaterdag even voor 12.30 uur kwam hij met Pakjesboot 12 aan in de Vissershaven in Harderwijk. Het is maar goed dat de Sint en zijn pieten échte zeebenen hebben, want met het stormachtige weer van de afgelopen dagen zal het behoorlijk onstuimig zijn geweest op hun boot.

Dit is ook hét moment om je verlanglijstje opgerold en wel in je schoen te steken en aan te bieden aan de Goedheiligman. Hoewel traditionele spellen nog steeds razend populair zijn, schijnt volgens een bekende elektronicaketen de e-reader bovenaan menige verlanglijst te prijken. Op de tweede plaats staat de netbook, een compacte, lichte laptop. Alles wat met games te maken heeft, staat op de derde positie.

Nu maar hopen dat de Sint en zijn pieten zich de afgelopen jaren een beetje hebben verdiept in de digitale ontwikkelingen. Want ook voor cadeaupieten wordt het steeds gemakkelijker om te shoppen. Vanuit de luie zetel kunnen zij de prachtigste webwinkels bezoeken en … bestellen maar! Nog 20 nachtjes slapen en - wie weet - komen dan de cadeautjes door de virtuele schoorsteen.

Filmfragment: Intocht van de Sint in Veghel in 1971

Wil je meer weten over de lokale geschiedenis van Veghel en alle oude dorpskernen van deze gemeente? Kom dan op 25 november a.s. om 20.00 uur naar ‘Het Geheugen van Veghel’ in Café zaal De Paal, Hezelstraat 26 in Erp.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

mijn leukste sinteklaas herinnering was dat ik opeens twee sinteklasen tegelijk zag en dat ik aan ze wou vragen welke nou de echte sinterklaas was alleen hielden mijn ouders me tegen en zeiden dat dat de een van de twee een hulpsinterklaas was en dat geloofde ik.

BHIC zei

Jaha, ouders moeten in deze periode soms erg inventief zijn...

En zo zie je maar weer dat kinderen (en volwassenen net zo) ook graag dingen willen geloven, ookal laat de werkelijkheid andere dingen zien.