vrijdag 28 januari 2011

Einde Boer zoekt Vrouw! Hier is... Frau AntjeAch, was het leven maar zo mooi als in dit promofilmpje. Dan was iedere boer voorzien van zijn eigen Frau Antje. Een Brabantse Frau Antje wel te verstaan, want deze dame is een echte Sambeekse.

Mendy Smits is 26 en oud-leerlinge van scholengemeenschap Stevensbeek. Zij is onlangs gepresenteerd als de nieuwe Frau Antje. Voor iedereen van -grofweg - onder veertig: Frau Antje ontstond in 1961 als "merk" van de Nederlandse Zuivel Organisatie. Haar prettige imago moest de verkoop van Nederlandse kaas in Duitsland stimuleren. En met succes, want inmiddels eten de oosterburen jaarlijks 200 miljoen kilo Nederlandse kaas.

De oplettende kijker kent Mendy al van de kaasreclame van Milner waar ze naast oud-schaatser Rintje Ritsma figureerde. In het dagelijks leven werkt Mendy dan ook niet op een boerderij maar bij een PR bureau in Amsterdam.

In het filmpje hieronder is goed te zien hoe Frau Antje is veranderd door de jaren heen.In ons archief duikt dit Nederlandse model niet op, maar we hebben genoeg andere vrouwelijke krachtpatsers in huis. Wat te denken van Maria Versfelt uit Lith? Zij had als Brabantse ook uiteenlopende connecties naar het buitenland. En was ze nu spionne voor Napoleon of niet? Ontdek het op http://www.bhic.nl/...

Geen opmerkingen: