donderdag 20 januari 2011

Protesteren in pixels

Een boete van drieduizend euro als je te lang over je studie doet? Dat zien studenten niet zitten. Voor het eerst zetten zij sociale media in om hun stem te laten horen tegen de aangekondigde bezuinigingen in het onderwijs. Dus morgen gaan ze niet alleen met spandoeken naar het Malieveld; er is ook een virtuele demonstratie.

Hé en de petjes en spandoeken dan, hoor ik je denken. Maar zoals de hele wereld verandert, verandert ook de manier waarop je protesteert. Want Pixelprotest.org is een online platform waar mensen via een animatie virtueel kunnen meelopen in een steeds langer wordende mars. Het is speciaal bedoeld om real life manifestaties te ondersteunen met mensen die niet in de gelegenheid zijn om fysiek aanwezig te zijn.


Nee, dan die goeie ouwe tijd ;-) Willen we naar de Dam, dan gaan we naar de Dam. Door weer en wind aktie voeren (uiteraard met K) terwijl je nog een extra button opspelde. Zoals de scholieren in Boxmeer in 1993 destijds deden. Op de foto lopen ze door de Dr. Peelenstraat, op weg naar het Rochusplein om dit drukste kruispunt van Boxmeer te bezetten.

Als protest tegen de korting op de studiefinanciering natuurlijk. Want sommige dingen veranderen nooit.

Geen opmerkingen: