dinsdag 18 januari 2011

Goud voor harmonie Sint Cecilia in Volkel

...feest in Volkel...
Op 6 december 1959 poseren de vier bestuursleden van Harmonie Sint Cecilia in Volkel ter gelegenheid van hun 50-jarig jubileumfeest.

Het begon allemaal op Sinterklaasdag in 1909 toen pastoor Antonius van de Ven aan het kerkkoor een sinterklaascadeau schonk. Dit cadeau ter waarde van 409 gulden bestond uit maar liefst elf instrumenten en een kleine trom. Want, zo vond meneer pastoor “er moet een kerkelijke fanfare worden opgericht met als doel processies en andere kerkelijke plechtigheden op te luisteren”. Daarnaast zou de gezelligheid in het dorp een nieuwe impuls krijgen.

Pastoor van de Ven bleek een vooruitziende blik te hebben, want inmiddels bestaat deze harmonie (én drumband) alweer ruim honderd jaar! Misschien herkennen Udenaren die dit lezen wel wie er op dit kiekje staan. Wellicht kennen zij ook iemand die bij deze harmonie speelt of heeft gespeeld… Het BHIC is nieuwsgierig naar je verhaal!

Op het online geschiedenisboekje van Uden, Odiliapeel en Volkel vind je trouwens veel meer anekdotes, foto's en verhalen.

Geen opmerkingen: