maandag 28 februari 2011

Carnaval in Brabant


Past die vertrouwde kiel me nog wel? Welke oude en nieuwe feestkrakers zingen we om het hardst mee? En wordt het dit jaar Oeteldonk, Lampegat of Kruikenstad? Allemaal vragen die duizenden Brabanders op dit moment bezighouden.

Het BHIC heeft tienduizenden foto's over de geschiedenis van Noord-Brabant die samen een schitterend tijdsbeeld vormen van Brabant door de jaren heen. Ook Carnavalsvierders zijn menigmaal op de gevoelige plaat vastgelegd. Vroeger kwamen mensen deze foto's in oude schoenendozen langsbrengen, maar tegenwoordig zetten ze die gewoon op internet.

Daarom verzamelt het BHIC nu ook via internet foto's van hoe Brabanders in heden en verleden Carnaval hebben gevierd. Op Flickr, een website waarop al miljarden foto's staan, zijn we een speciale groep Carnaval in Brabant gestart.

Via deze groep op Flickr proberen we gaten in ons digitale archief te voorkomen. Heb je ook leuke foto's van Carnaval in Brabant? Word lid van onze groep en voeg je foto's toe!

Je moet daarvoor wel een account bij Flickr hebben. Heb je dat niet, dan kun je foto's ook gewoon uploaden via onze website. We maken er een mooie verzameling Brabantse Carnavalsvierders van, met tradities van vroeger en nu!

Foto: De 'Moeslandse' optocht in Schaijk, 18 februari 1980

Geen opmerkingen: