woensdag 9 februari 2011

Kom ook bij De Bende van Oss...!


Heb je er altijd al van gedroomd om te figureren naast een grote filmdiva? Iemand als Carice van Houten of Sylvia Hoeks? Dan nu goed opgelet alle mannelijke lezers van Brabant Bekijken! Grijp je kans en klim in de pen, want de draaidagen van de film De Bende van Oss starten over niet al te lange tijd. De filmproductie is naarstig op zoek naar geschikte figuranten. Maar, daar moet je wel wat voor doen. Bovendien is het handig als je een beetje past in het gezochte profiel…

De filmproducent is op zoek naar heren in de leeftijd van 20 tot 70 jaar oud, zonder expliciete uiterlijke kenmerken in het gezicht, zoals tattoos en piercings. De film speelt in 1937, dus na een kleine aanpassing zal je kapsel moeten passen in het modebeeld van die tijd. Je zult begrijpen dat een punkkapsel of permanentje uit den boze is.

Er vindt overigens wel nog een selectieprocedure plaats, dus het blijft afwachten of je aanmelding daadwerkelijk zal resulteren in een figurantenrol. Heb je die droomrol eindelijk te pakken, dan is het niet zeker dat je altijd volledig in beeld zult verschijnen. Er worden bijvoorbeeld veel mensen gezocht voor een processie en daarbij zal niet iedereen van top tot teen gefilmd kunnen worden. Maar, niet geschoten is altijd mis! Heb je interesse en denk je dat je de geschikte figurant bent voor deze film, stuur dan nu een e-mailtje naar René van Rooij en wie weet verschijn jij straks naast Sylvia Hoeks op het grote doek…

De film ‘De Bende van Oss’ die in het najaar van 2011 in de bioscoop verschijnt, speelt zich af in de dertiger jaren van de vorige eeuw. De Brabantse industriestad Oss was toen in de greep van een golf van misdaad. De marechaussee werd ingezet om Oss te bevrijden van de terreur van deze bende. Deze zaak heeft zelfs geleid tot de val van het laatste vooroorlogse kabinet.

Wil je je alvast verdiepen in de historische achtergrond van deze geduchte en gevreesde Bende? Het BHIC heeft de geschiedenis van deze groep misdadigers al behoorlijk in kaart gebracht. Dus kijk eens naar ‘De Bende van Oss slaat toe!’ en ‘De Osse Bende opgerold’. Daar staan ook voldoende links naar nóg meer informatie.

Foto boven: Eén van de slachtoffers van de roofmoord op de gebroeders Verhoeven (die plaats vond in de nacht van 15 op 16 mei 1934) wordt weggedragen van het boerderijtje op het Benedeneind in Oijen. De daders van de roofoverval behoorden tot de beruchte Bende.

Dat Brabant vaker het decor was voor interessante films toont onderstaande foto. Voor de verfilming van 'Het leven van Vincent van Gogh' werd niemand minder dan filmacteur Kirk Douglas (midden) speciaal overgevlogen uit de Verenigde Staten. Hier maakt het gezelschap zich op voor het avondfeest in Kasteel Maurick, Vught 1955.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Tjonge.. Ik ben een man en woon in Brabant.. ik stuur het berichtje direct door naar onze toneelvereniging Naat Piek.

BHIC zei

Tjee Kobus, je lijkt zo maar kans te maken op de hoofdrol ;-) Leuk dat je het bericht doorstuurt. Ik hoop dat het het gewenste effect heeft!

Laat je ons weten als jij - of iemand anders van Naat Piek - een plek weet te bemachtigen?