vrijdag 4 februari 2011

Stop de sloopkogel met... oude foto's

De kerk in Berlicum is in gevaar. Het bestuur van de parochie St. Norbertus heeft een aanvraag ingediend om het gebouw te slopen. Historische Vereniging Berlicum Middelrode zet oude foto's in als actiemiddel. Op maandagavond 14 februari zijn deze foto's vanaf 20 uur te zien in de grote zaal van Het Kölleke in het dorpshuis De Moerkoal in Middelrode.

De sloopkogel mag niet door onze kerken gaan!, vindt de Historische Vereniging Berlicum Middelrode. Daarom laat zij foto's zien die te maken hebben met de monumentale kerk-gebouwen aan de Kerkwijk in Berlicum en aan de Driezeeg in Middelrode. Om de sloop te voorkomen hebben vier organisaties de handen ineen geslagen: Historische Vereniging Berlicum Middelrode, Heemkundekring De Plaets, Stichting Erfgoed Sint-Michielsgestel en het Comité Vernieuwing Kerken Berlicum Middelrode.

Behalve de foto's wordt er gepraat over het behoud van onze kerkgebouwen als gemeentelijk monument. "Onze kerken zijn immers rijk aan zichtbare cultuurhistorische waarden! De onschatbare, onzichtbare waarde ligt uiteraard bij herinneringen aan kerkelijke gebeurtenissen. Dat alles met betekenis voor de toekomst van ons en ons nageslacht en daarom mag de sloopkogel niet door onze kerken gaan." 

Meer weten over bidden in Berlicum? Lees verder op onze website.

Heb je zelf herinneringen aan één van deze kerken? Wat maakt deze gebouwen zo bijzonder? En waarom moeten ze zeker worden behouden? Laat het ons weten!

Foto boven: oude ansicht van de kerk in Middelrode

Geen opmerkingen: