dinsdag 15 maart 2011

Loop naar de pomp! (maar waar is die dan?)


Eén foto kan soms heel wat reacties losmaken. Zoals deze nostalgische zwart-wit plaat van de Essopomp in Heesch. Want waar is die nu gebleven?

Aan een lange rij van reacties op ons forum voegt Bert Wijnen er nog één toe. Wat het helemaal mooi maakt, is dat hij er een foto bij doet van de plek zoals die er nu uitziet.


Bert schrijft erbij: "Onlangs zag ik een foto van de Essopomp die vroeger aan de weg tussen Heesch en Oss stond. Uw vraag was waar dat precies was en wie de beheerder destijds was. Deze pomp stond op de plek waar nu een parkeerplaats is voor het pannenkoekenhuis Heesch in Heesch.

Het bordje met de straatnaam Willibrordusweg staat er niet meer, maar de plek is nog duidelijk herkenbaar. De nieuwe A59 heeft deze weg doorsneden, zodat er op de plek waar vroeger de foto is gemaakt, alleen nog een stukje doodlopende weg te vinden is.

Dit stuk heeft momenteel geen naam meer. Wel grappig en overbodig om hier een stukje 30 km-zone van te maken. Er woont niemand en het doodlopend straatje is ongeveer 100 meter lang!Aan de Osse kant van de A59 loopt de weg verder en daar is de naam Willibrordusweg terug te vinden. Immers: deze weg loopt naar het historische Willibrordusputje. De Essopomp werd destijds uitgebaat door de familie Ruys."


Heb je zelf een verhaal over de Essopomp? Of over andere "verdwenen voorwerpen"? Laat het ons weten en breng ook deze geschiedenis tot leven!

Geen opmerkingen: