woensdag 22 juni 2011

BHIC op naar de 1000 volgers?


De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat hier eigenlijk een heel ander verhaaltje zou hebben gestaan. We hadden gisteren namelijk alvast een blogje (voor vandaag) getikt met als centrale vraag: word jij onze 600ste volger via Twitter? Maar vandaag staat de teller alweer op 603! Geen nood, dan passen we het gewoon aan: wie wordt onze 1000ste volger? ;-)

Als volger van het BHIC blijf je gemakkelijk op de hoogte van nieuwe blogberichten, maar ook van nieuws, van toevoegingen aan Genlias en van overige zaken. Via Twitter kun je ons ook vragen stellen, opmerkingen maken of tips geven. Zo houden we op een interactieve manier contact met elkaar. Ruim een jaar geleden meldde burgemeester Wilma Delissen zich aan als 100ste volgster. Wie krijgt de eer de 1000ste te worden?

Vrees niet, we krijgen het niet in ons bol. We zijn heel blij met de 600 mensen die ons nu volgen! Want da's al een behoorlijke club. Een blik in ons archief leert dat je daar al snel een flink gemeenschapshuis mee kunt vullen. In 1962 werd op initiatief van de Boekelse toneelgroep De Ghesellen van Sint-Genesius onder de benaming 'Landjuweel Oost-Brabant' een groot toneelconcours gehouden. Het was te zien in Nia Domo en die plaats bood aan - jawel - 600 bezoekers.

Het ging er de Ghesellen om het publiek wat uitgebreider kennis te laten nemen van het betere amateurtoneel en een platform te bieden voor de amateurtoneelverenigingen elkaar te zien en daardoor het peil te verbeteren en de belangen te bevorderen. Als er toen Twitter was geweest, hadden ze dat vast ingezet ;-)

Foto boven: Of het precies 600 man waren, is niet te traceren maar op de huldiging van de vlieger Jan Hondong kwamen in 1935 ook heel wat mensen af.

Geen opmerkingen: