maandag 14 november 2011

"Afscheid van mijn Brabant"

Een nieuw begin...
Tussen 1950 en 1960 emigreerden Nederlanders massaal naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. In het 'topjaar' 1952, vertrokken er in totaal 48.690 naar de klassieke emigratie-landen Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Amerika.

Aangemoedigd door de overheid begonnen ze aan een nieuw, 'spannend' leven in het buitenland. Ook in Haps stortten gezinnen zich in dit nieuwe avontuur! Het grote gezin Verhaag staat hier verwachtingsvol op de vliegtuigtrap van een Super Constellation vlak voor vertrek naar Australië. Hoe zou het hen daar vergaan zijn? Zouden ze hun beloften hebben waargemaakt?

Heb jij ook familieleden of vrienden vanaf de kade of het vliegveld uitgezwaaid en kan je ons daar meer over vertellen? Zet je reactie op het forum, te vinden op www.bhic.nl/cuijk
Je vindt daar trouwens ook veel mooie verhalen over de geschiedenis van de gemeente Cuijk (Linden, Cuijk en Sint Agatha en Haps).Filmpje: Emigreren doe je niet zomaar, het is een weloverwogen keuze en betekent meestal een definitief afscheid van je vaderland. Dit prachtige filmpje van Nostalgie Net willen we je niet onthouden.

Geen opmerkingen: