vrijdag 6 juli 2012

Koele werkplek

Het 'nieuwe werken' in Rooi...

Wanneer het kwik tropische waarden bereikt, zoeken we massaal de koelte op. Maar wat te doen wanneer er toch werk ligt te wachten? Deze journalisten wisten het wel. 


Misschien moesten zij verslag doen van de opening van Zwembad De Kienehoef in Rooi op 20 juni 1937. Pak, overhemd, stropdas en ondergoed bleven achter in de kleedhokjes en het zwempak werd aangetrokken. Notitieblokje, vers geslepen potlood en zelfs een sigaret gingen mee het water in. En toen maar luisteren naar de heren in donkere pakken, en schrijven. De beide mannen in het wit waren vast de badmeesters.

Opvallend zijn de zwempakken van de heren. Deze waren verhullend en donkerblauw of zwart van kleur. Verder waren ze gemaakt van wol of katoen, dus behoorlijk warm. Zo’n zwempak was ook niet zo handig om in te zwemmen. Maar vooruit, de herenmode schreef dit nou eenmaal voor.

Gaat dit inderdaad over de opening van De Kienehoef in Sint-Oedenrode? Dat blijft natuurlijk de vraag. Wist je trouwens dat het BHIC speciaal voor de inwoners van Rooi een online geschiedenisboekje heeft gemaakt? Ga er maar eens naar toe.

Dan nog een nieuwtje voor iedereen met belangstelling voor Sint-Oedenrode: Op donderdag 20 september 2012 organiseren wij een historisch getinte avond met veel aandacht voor oude foto’s, filmfragmenten, een gezellige quiz met René Bastiaanse én leuke anekdotes over het oude Sint-Oedenrode. Kortom, houd onze nieuwspagina extra in de gaten de komende weken!


Geen opmerkingen: