maandag 9 juli 2012

Leve de man van de SRV!

...het interieur van de SRV-wagen, 1970...

Het BHIC trekt er regelmatig op uit om op verschillende plekken meer te vertellen over de historie van die plek én om samen met bezoekers oude foto's te bekijken. Op 8 maart 2012 waren we te gast bij de Bolle Keizer in Helvoirt. Daar werd de bovenstaande foto door één van de bezoekers meegebracht. 

We zien een foto van het interieur van een SRV-wagen. Niet bijzonder? Juist wel! Want juist van deze alledaagse dingen zijn maar weinig foto's gemaakt. We waren dan ook oprecht verheugd met dit plaatje. Wat we toen in maart nog niet wisten, was dat nog maar een paar maanden later er een eind zou komen aan het tijdperk van de SRV-wagen. In het Brabants Dagblad van 30 juni is te lezen dat Henk Megens ophoudt met zijn SRV-wagen in Deursen. En dat hij daarmee de laatste der Mohanikanen in deze regio is.

Dat betekent dat er vanaf nu steeds minder generaties bekend zijn met het begrip SRV-wagen. Die wel bekend zijn met online shoppen maar niet met deze rijdende supermarkt die langs de deuren kwam, onder de noemer Samen Rationeel Verkopen. Soms vertaalde de SRV-man de letters ook met Service Rijdt Voor. Een andere verklaring voor de letters - "Stiekem Rotzooi Verkopen" - werd alleen gebezigd door ontevreden klanten.

In het filmpje werpen we een snelle blik in de SRV-wagen. Wie daarna het bijbehorende liedje de rest van de dag in zijn hoofd heeft, is vast bóven de veertig...

Geen opmerkingen: