woensdag 22 augustus 2012

Bomen over bomen

...boom in Leenderstrijp...
Zelf zijn we in de Citadel in Den Bosch gepast trots op onze Wilhelminaboom, maar dat is natuurlijk niet de enige boom met een verhaal. Sterker nog, er zijn veel meer exemplaren met soms - ja, laten we het maar eerlijk toegeven - nóg mooiere verhalen. Zondag 2 september houdt Han van Meegeren in het MRK Uden een lezing over bijzondere bomen in Brabant, aanvang 14 uur.

...de lapjesboom in Overasselt...
De heilige eik van Rijkswaterstaat, de moordbomen van Annie Remken en Ria Pagie, de heksenboom bij Bladel, de oudste lindeboom van ons land in Sambeek: ze passeren de revue in het verhaal van Han van Meegeren. Daarnaast zal hij een uitstap maken naar Bretagne en Normandië, het mekka van de boomliefhebber. Van Meegeren publiceert regelmatig over het onderwerp, leverde onder meer een bijdrage aan het boek Bijzondere bomen in Nederland (boomstichting 2010), en schrijft voor de site www.cubra.nl.
Zijn foto's en verhalen over bijzondere bomen maken ook deel uit van de expositie.De lezing wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling De boom in natuur, cultuur en religie.

Aanmelden voor deze activiteit: info@museumvoorreligieuzekunst.nl
...boom van Rijkswaterstaat...

 

1 opmerking:

BHIC zei

We hebben een reactie gekregen dat de tamme kastanje in Breda zeker niet mag ontbreken! Ooit op de site van Cubra omschreven als de mooiste boom van Brabant. Mee eens? Of juist niet? Welke boom mis jij in het verhaaltje? Laat maar horen en reageer hier.