vrijdag 28 september 2012

Beestjes in het archief: welke wil jij onder de scanner hebben?

...uit Avicultura, geillustreerd weekbklad 1913-1915...
Op 4 oktober is het Werelddierendag, een dag waarop dieren wereldwijd flink wat extra aandacht krijgen. En waar kom je nou meer dieren tegen dan in de dierentuin? Nou, in het archief natuurlijk!

Wij doken in onze archieven en verzamelden een aantal leuke en verrassende archiefstukken over dieren. En omdat er op 4 oktober via Twitter extra veel aandacht voor dierendag is, gaan wij onze vondsten die dag doortwitteren. En let op want je krijgt die dag een gratis consult van onze historische dierenarts :-) Want wat blijkt? Inmiddels mag hondenfluisteraar Cesar Millan dan furore maken, maar de Nederlandse Vereniging Avicultura wist dit allemaal begin 1900 al. Kijk maar eens naar de bovenstaande advertentie over het ABC van den hondeneigenaar, over "wat eigenaar en fokker noodig hebben te weten om hun honden beter te leeren kennen en doelmatig te behandelen." Eat your heart out, Cesar! 

De leukste stukken over beestjes in het archief hebben we voor een poll bewaard. Zo kan jij mede bepalen welke archiefstukken wij gaan scannen. Stem dus op jouw favoriete archiefstuk!

Op 4 oktober om 16.00 uur gaan wij scannen en zetten we het beestenstuk met de meeste stemmen op dat moment online.

Als je trouwens in onze archieven andere stukken met beesten tegenkomt die je nóg liever gescand zou willen hebben, dan kun je hieronder altijd even een reactie achterlaten... en wie weet scannen we een paar stukken extra ;-)


Geen opmerkingen: