maandag 22 oktober 2012

'n Heemkundekring in Escharen, wie durft?

...één van de panelen uit de expositie...
Honderden oude foto's hingen zondag 14 oktober aan mooie panelen in 't Dorpshuus in Escharen. Variërend van de carnavalsvereniging tot de eerste disco en foto's van 'ons vader'.

Het veertigjarig bestaan van de stichting Esterse Minipers was de aanleiding van deze indrukwekkende foto-expositie. De hele dag verdrongen belangstellenden zich voor de foto's en kwamen de verhalen van vroeger los. "Hee, daar staat ons vader! Ik wist helemaal niet dat die foto bestond", klonk het enthousiast. Kortom, een geslaagde dag. Maar wat nu?

Minipers heeft een aantal mooie panelen laten maken waar de oude foto's op geprint staan. Bovendien zijn er nog eens honderden foto's aangeleverd. Wie wil hier verder mee aan de slag? Een website waarop deze foto's te zien zijn bijvoorbeeld? Of andere evenementen die rond de historie van Escharen op touw worden gezet? Oftewel: wie wil zijn schouders zetten onder een heemkundekring van Esteren?
...kijken naar de kiekjes uit het verleden van Esteren...
Belangstelling is er genoeg, zo blijkt uit alle bezoekers die zondag in 't Dorpshuus. Nu nog een paar enthousiastelingen die zich sterk willen maken voor het behoud van oude foto's, verhalen en andere zaken die gelieerd zijn aan de geschiedenis van dit dorp. Meer weten? Kijk dan ook op www.esteren.nl

Geen opmerkingen: