woensdag 24 oktober 2012

Post 2.0!

Dit is niet Harrie Steenbakkers, maar een Udense postbode druk in de weer met postpakketten (Uden, 1988)
Wie kende hem eigenlijk niet in Schijndel? Harrie Steenbakkers bezorgde jarenlang blij en verdrietig nieuws. Hij kende elke bejaarde en wist precies bij welke deur de hond flink te keer ging. Maar na 40 jaar trouwe dienst als postbode bij de PTT nam hij afscheid. Dit werd groots gevierd, kijk maar eens naar dit mooie filmpje

Ook het BHIC heeft jarenlang gebruikt gemaakt van de diensten van de postbode. Voor het verzenden van brieven, nieuwsberichten of tijdrovende mailings, de postkamer was altijd druk bemand. Maar de tijden zijn veranderd. Trouwens, nog dagelijks bezorgt een postbode op een snelle racefiets ons pand. Toch hebben veel traditionele middelen plaatsgemaakt voor andere goedlopende informatiekanalen. Daardoor kun je heel gemakkelijk op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het BHIC, via ‘nieuws’ op onze website, rss, laatste wijzigingen, Twitter, Facebook, Forums en/of een combinatie hiervan. Kortom, er is voor elk wat wils.

Wil je in één oogopslag zien wat er bij het BHIC gebeurt en wil je dit maandelijks in een bericht ontvangen? Dan zit je ook goed bij ons, want sinds kort hebben we een digitale nieuwsbrief. Vrijdag 12 oktober is de eerste editie verzonden naar onze abonnees. Je vindt hierin steeds het ‘beste van het BHIC’; de mooiste verhalen en blogs, het belangrijkste nieuws, een filmpje en de Tweet van de maand. De tweede update verschijnt half november. Interesse? Schrijf je nu in! Dan ben jij in november verzekerd van BHIC post!

Gemakshalve nog even alles voor je op een rij:

-    Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief
-    Houd hier de website in de gaten
-    Word vriend van ons op Facebook
-    Volg ons op Twitter voor het dagelijkse nieuws
-    Stel ons vragen via de chat
-    Volg hier de dagboeknotities van Stephanus Hanewinckel
-    Vind archiefnieuwtjes, onderzoek- en genealogietips op Brabantse Bronnen Blog.

Oké, misschien geen vriendelijke postbode meer aan je deur die BHIC post bezorgt. Jammer, maar daar staat tegenover dat je zélf kunt bepalen op welke manier je het nieuws wilt ontvangen. Da's ook heel wat waard!

Postkantoor in Grave, gezien vanaf de Klinkerstraat. Deze foto is gemaakt ter gelegenheid van de opening na de verbouwing van het pand. Op de voorgrond links staat burgemeester Grotenhuis. Opvallend zijn de mooie uniformen die de postbodes toen droegen. (Grave, 1883).

Geen opmerkingen: