vrijdag 12 oktober 2012

Vind je schat bij de Citadel

...zoek de schat...
Dat we heel wat schatten bewaren in de Citadel, dat vinden we bij het BHIC zelf ook :-) Maar dit keer is er toch iets anders aan de hand. Er ligt nu namelijk een échte schat, in het kader van Geocaching. Benieuwd? Kom maar kijken!

Geocaching draait om het volgende: iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder eventueel een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera. Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com



Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat').Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken. Dit keer is de keuze op Den Bosch gevallen. Om nog preciezer te zijn, bij de Citadel... De eerste schatzoekers zijn al gesignaleerd. Vind jij het ook? En als je dan toch in de buurt bent, bezoek dan ook het BHIC. Voor genealogisch of historisch onderzoek of gewoon om onze mooie Citadel te bewonderen.


...waar ligt de schat bij de Citadel?...

Geen opmerkingen: