woensdag 20 maart 2013

Foto's van Mars!


...ook in 1962 werd de smaak nauwkeurig getest...
Wie wil dat nou niet? Als een soort Willy Wonka - uit het boek Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl - werken in een chocoladeparadijs. Mars Nederland in Veghel had vorige week een groep jongeren over de vloer om ze lekker te maken voor een baan als 'foodoperator'. De fabriek als trekpleister. Mooie fotolocatie ook, blijkt uit ons archief.

Mars is wereldwijd bekend van de chocoladerepen. Voordat deze repen van de band afrollen, is er een heel proces aan vooraf gegaan en voor al het werk dat moet gebeuren, is personeel nodig. Vandaar dat Mars de deuren heeft opengezet en jongeren warm probeert te krijgen voor een baan in hun fabrieken. Belangstelling voor deze chocoladefabriek is niet nieuw, zo blijkt als we een duik nemen in ons foto-archief.

...prinses Beatrix wordt welkom geheten in Veghel...
Zo komen we onder andere prinses Beatrix in 1972 tegen. Een andere fotoserie gaat over een bezoek van het gemeentebestuur van Veghel in 1962 aan de Marsfabriek in Slough in Engeland. Ook die levert mooie plaatjes op zoals de foto boven het blog en de foto hieronder.

...Marsrepen op de lopende band...
Trek gekregen in meer?
Lees dan dit verhaaltje over de voedsel in Veghel
Of kijk naar het verhaaltje over Beatrix bij Mars

Geen opmerkingen: