woensdag 24 april 2013

‘Feest van herkenning’ bij expo onderwijs in Cuijk

...Eerste steenleggen van de LTS door burgemeester Van Zwieten, 1966...

“Breng jezelf even terug in de tijd; naar je jeugdjaren op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Wie heeft daar geen herinneringen aan?”, zo schrijft de Foto Archief Dienst (FAD) in Cuijk. Op zondag 28 april opent de tentoonstelling Onderwijs in de gemeente Cuijk aan de Kerkstraat 14 in Cuijk.

De tentoonstelling roept oude beelden van eerste inktlappen of kroontjespennen, of later het bezit van een heuse Pelikaan vulpen. Maar ook foto’s van het gymlokaal, speelplein en klassen en vanzelfsprekend de meesters en juffen zelf maken onderdeel uit van deze tentoonstelling. Ook van de middelbare schooltijd zijn diverse foto’s te zien waardoor bezoekers worden teruggebracht naar de tijd van hun eerste kus of hun eerste sigaret. Ook de fraters van Tilburg en de zusters van Liefde mogen als belangrijke pioniers niet ontbreken op deze expositie. Meer dan driehonderd foto’s moeten zorgen voor een ‘feest van herkenning’, is de overtuiging van de FAD.

De tentoonstelling “Onderwijs in de gemeente Cuijk” is langere tijd bij de FAD te zien. Een jubileumjaar voor deze organisatie want de FAD begon in 1978 met een clubje enthousiaste Cuijkenaren, naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van buurtvereniging De Haagsestraat. Daar werd begonnen met het verzamelen van oud beeldmateriaal over de gemeente Cuijk. In 1983 werd de stichting Foto Archief Dienst officieel opgericht.

Vind je dit interessant? Lees dan ook:

Geen opmerkingen: