woensdag 29 mei 2013

Schoolbank!

...Roken voor de klas? Geen probleem in die tijd...
Over leuke foto's uit Uden hebben we al niet te klagen maar dat geldt zeker ook voor de foto's uit het onderwijs in Uden. Kijk maar eens mee hoe de fotograaf de jeugd heeft vastgelegd in de schoolbank. 
Eén ding is zeker: op deze foto hierboven wordt níet gelezen. Het schriftje ligt klaar en iedere leerling mag voor de fotograaf aanschuiven aan het tafeltje. Wie heeft er niet een dergelijke foto ergens op zolder zwerven? Bij het BHIC hebben we stapels van deze foto's. Eén groot probleem: we weten alleen dat ze uit Uden komen. Welke school, welk jaar, wie er op de foto staat: het is allemaal niet bekend.  

Terwijl juist het verhaal àchter de foto zo waardevol is. Weet jij nog dat je moest doen alsof je schreef? Hoe koud het die winter was (getuige de dikke truien)? Of wat de fotograaf zei om je aan het lachen te maken?

Of herinner je die keer dat er was bedacht dat je moest kleien op de foto? Maar dat je eigenlijk niks mocht maken? Of denk je bij het zien van die foto aan je juf of meester? We zijn op zoek naar antwoorden. Liefst weten we om welke school het gaat of wie er op de foto's staan maar ook verhalen over het onderwijs van vroeger zijn welkom. Schrijf jij geschiedenis?

Vind je dit interessant? Lees dan ook:
- Op schoolreis
- Oude schoolfoto's

Geen opmerkingen: