vrijdag 14 juni 2013

Wat wordt het Stuk van het Jaar? Ook Hans Goedkoop, bekend van de tv-programma’s ‘Andere Tijden’ en ‘Gouden Eeuw’ heeft al gestemd op zijn favoriete archiefstuk (Fotograaf André Blom)

Herken je dit? Je neust in een archief –  op zoek naar iets - en opeens valt je oog op heel iets anders. Soms komt dat door de belangrijke inhoud, een andere keer door een opvallend handschrift. Of het is maar een kleine kanttekening die een archiefstuk opeens heel andere betekenis geeft. Schiet je nu al een archiefstuk te binnen? Dan wordt dat vast jouw Stuk van het Jaar! Wij hebben in ieder geval de onze al gevonden…

Tijdens de Maand van de Geschiedenis in oktober vindt de landelijke online verkiezing ‘Stuk van het Jaar’ plaats. Natuurlijk doet ook het BHIC hieraan mee! Verschillende BHIC-medewerkers hebben hun favoriete stuk uitgezocht en op 1 juli beginnen met de voorselectie van deze stukken. Dus houd de komende twee weken Brabant Bekijken goed in de gaten want daar kom je onze meest bijzondere stukken tegen; uiteenlopend van een mooie oude film tot een liefdesbrief, of een in het oog springend affiche of de eerste vermelding van een plaatsnaam en nog veel meer. Vanaf 1 juli a.s. kun je je stem uitbrengen op: www.bhic.nl/stukvanhetjaar.Eind augustus gaat het archiefstuk dat de meeste stemmen krijgt door naar de landelijke verkiezing. Het prijkt dan naast vele andere historische juweeltjes tijdens de Maand van de Geschiedenis op www.onsdna.nl, de site van de gezamenlijke archiefinstellingen Nederland. Dus stem op jouw favoriete stuk! Dat kan vanaf 1 juli op: www.bhic.nl/stukvanhetjaar! Wie weet, maakt het BHIC straks kans op de titel ‘Archiefstuk van het Jaar 2013’.We kunnen ons ook goed voorstellen dat je zelf een favoriet stuk uit onze collectie hebt. Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@bhic.nl. Wie weet, wint jouw stuk wel tijdens de voorverkiezing!

Geen opmerkingen: