woensdag 12 juni 2013

Beroep: verhalenverzamelaar

...hoog water in Cuijk 1930...
Bij een archief bewaren we niet alleen heel veel oude spullen, we zijn ook altijd op zoek. Op zoek naar het verhaal achter de talloze foto's die we hebben bijvoorbeeld. En daarbij kijken we soms op de meest onverwachte plaatsen. Zoals...

de Facebookpagina van het Brabants Dagblad. Op die manier proberen we ook de verhalen te achterhalen van mensen die niet op onze Facebookpagina komen of nooit dit blog zullen lezen. Want vertellingen zitten in het hoofd van een ieder. Iedere generatie kent zijn eigen gebeurtenissen en vindt die vaak vanzelfsprekend. Maar als niemand die verhalen optekent, gaat die geschiedenis verloren. En het zijn juist de menselijke invulling die geschiedenis zo interessant maakt!

Voorbeeldje dan maar? Deze week hebben we op de FB-pagina van Brabants Dagblad een foto geplaatst van hoog water in Cuijk. Jaren dertig dus lang geleden. Maar het water heeft ons daarna wel vaker tot de lippen gestaan. Een feit. Maar het wordt pas een verhaal als je hoort wat voor een indruk maakt op een meisje van tien jaar. Lees hier het verhaal Het water komt van Elly Schouten-van de Mosselaer en je begrijpt onmiddellijk wat we bedoelen. En o ja, wat is jouw verhaal? Je mag het overal kwijt, hier, op onze site of op de FB-pagina van de krant. Of van ons natuurlijk. We zijn niet voor niets verhalenverzamelaars ;-)


Geen opmerkingen: